Logo

Goedenavond!
Homecoming Nederland laat je weer thuis komen tijdens een nieuwe concertreeks!

Het begon ooit als muziek die alleen gezongen werd door mannenkwartetten. Nu, ruim 110 jaar later, wordt Southern Gospelmuziek gezongen door mannen en vrouwen, jong en oud! Het is inmiddels over de hele wereld een begrip. De artiesten van de Gaither Homecoming treden dan ook regelmatig op.
De eerste Homecoming ontstond eigenlijk heel ongeorganiseerd.

Na een studio-sessie van de Gaither Vocal Band bleven de meewerkende artiesten napraten. Ze deelden belevenissen en zongen met elkaar rond de piano. Bill Gaither nam deze spontane sessie op en bracht het uit. Dit werd erg goed ontvangen. Sindsdien heeft deze groep al meerdere cd’s en dvd’s uitgebracht. Ook Nederland heeft sinds 2008 zijn eigen Homecomingkoor!

We brengen muziek in het Southern Gospelgenre met een duidelijke boodschap. We willen vertellen van het evangelie van de Here Jezus Christus die, door zijn sterven aan het kruis, de schuld van ons op zich nam. We willen iedereen dan ook aansporen een persoonlijke keuze te maken voor Jezus.
Het homecomingkoor bestaat uit ongeveer 50 zangers verdeeld over de stemgroepen Sopraan, alt, bas, tenor en countertenor.

Het koor zingt onder begeleiding van de home-comingband en het geheel staat onder leiding van dirigente Ann-Jeanette Hobers.

In 2018 gaan we weer de theaters in met een nieuw programma, met als thema WHAT A TIME! We zingen natuurlijk over wat de Here Jezus voor ons gedaan heeft!

Maar ook over het uitzicht dat wij hebben, de Hemel. Wat een feest zal dat zijn als we elkaar daar mogen begroeten! Het worden inspirerende avonden met o.a. nummers van de Gaither Vocal Band, Avalon en natuurlijk van de Gaither Homecoming zelf.
Naast het homecomingkoor treden ook verschillende groepen en solisten op. Deze tour werken mee: Gospel4U, U-Turn, Daan Kroeze, Unite4One & True Desire Vocalband. Natuurlijk willen we ook graag samen met u zingen. Het wordt weer een afwisselende avond voor jong en oud!
Bezoek onze website voor meer informatie www.homecomingnl.nl. Like ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes! En als u er bent zeggen we: WHAT A TIME!

concert agenda

CD bestellen

Onze nieuwe CD “What a Time” van de 2018 TOUR is vanaf nu te bestellen. Kijk hiervoor in onze shop. Tevens kunt u daar ook de CD “Center of my Joy”, voortgekomen uit onze TOUR van 2014, bestellen.

deelnemen

Wordt vriend van HomecomingNL

 

Registreren

Door op de knop te klikken wordt u doorverwezen naar het formulier.

Ga naar het formulier

Koor

 

Registreren

Door op de knop te klikken wordt u doorverwezen naar het formulier.

Registreer

Auditie doen

 

Aanmelden

Door op de knop te klikken wordt u doorverwezen naar het 'auditie-formulier'.

openen
Een paar keer per jaar organiseren we auditiedagen/avonden voor nieuwe aanwinst bij het koor, maar ook muzikanten kunnen zich via het auditieformulier opgeven. Als je een aanvraag voor auditie hebt ingestuurd dan krijg je binnen twee week van ons bericht met de nodige informatie. We verzamelen de aanmeldingen en geven dan een aantal datums op waar je uit mag kiezen.

De TOUR-optredens die wij organiseren vinden plaats in lokale schouwburgen. We zijn in 2008 gestart in de Muzeval, met een groot succes als resultaat. Het is nu ons doel om de lat bij elke tour weer een tikkeltje hoger te leggen want de mensen die in de schouwburg komen zijn al een behoorlijk niveau gewend.
Het is dus zaak dat je zuiver kunt zingen, partijen kunt aanleren, kritiek kunt accepteren en de Engelse taal redelijk beheerst.
Onze passie is zingen en wij willen met onze talenten de luisteraar bemoedigen, inspireren in zijn of haar geloofsleven. Bovenal willen we God alle eer toekennen. Het zijn allemaal feestjes voor Hem!
Aan het begin van de repetitieavond bidden we om Zijn aanwezigheid en leiding. Door de liederen heen zingen we God lof toe. Aan het einde bidden we voor elkaar, als een huisgezin van God.
Je geloofsachtergrond is minder van belang, de passie voor Jezus en daardoor voor elkaar, staat centraal en de voorliefde voor het Southern Gospel genre (hoofdzakelijk Engelstalig).
We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar we kunnen wel vertellen dat je één lied door jezelf uitgezocht en één lied door ons, via e-mail aan je op gestuurd, moet instuderen. Hier proberen we dan op een relaxte manier invulling aan te geven tijdens jouw persoonlijke auditie.
Voor alles geldt: een goede voorbereiding is het halve werk 😉
Elk nieuw koorlid is per definitie lid van het Basiskoor. Dit koor houdt het niveau buiten de tour om maandelijks op pijl door het programma te oefenen voortgekomen uit de voorafgaande tour..
Het projectkoor is het uiteindelijke koor dat op de planken staat tijdens de HomecomingNL concerten in de schouwburgen. Dit is het basiskoor, aangevuld met zangers en zangeressen uit diverse gospelformaties.

Met het basiskoor gaan we, los van de tour-optredens, optredens organiseren, meestal in de grotere kerken. Het programma komt gedeeltelijk uit de concert-tour met aanvulling vanuit het koor zelf.

Homecoming Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door


Uw bedrijf hier?

Uw bedrijf hier?